tirsdag 28. februar 2012

Helstekt svinefilet med eple-/løkratatouille og blåskimmelostsaus


4 porsj.

1 indrefilet av svin
salt og pepper
---
2 løk
2 epler, gjerne rød, uskrelte
2 champignoner
honning
---
1 pk matfløte/kremfløte
blåskimmelost
---
smør og olje til steking

1. Krydre indrefileten, brun den på alle kanter i stekepannen. Etterstek i stekeovnen på 200 grader i 15-20 min (til rosa inni). La hvile i 10 min.
2. Skjær løk og eple i båter, champignon i biter, stek det sammen til eplene såvidt begynner å mykne.
3. Smak til med litt honning, det passer godt med søtt tilbehør til svinekjøtt.
4. Ha fløten i en kjele og kok opp forsiktig. Rør i blåskimmelost etter hvor sterk smak du vil ha på sausen. Verdens enkleste saus...
5. Skjær svinefileten i tykke skiver, 4-5 cm, anrett på tallerken med ratatouille og saus.
6. Serveres med poteter eller spansk tortilla, oppskrift her.

God middag!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...