onsdag 7. mars 2012

BRØD MED HAVREGRYN

2 stk.

200 grader 30-35 min.
---
8-9 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, grov
2 dl små havregryn
1/2 pk. tørrgjær
1 ts salt
5 dl vann
---
1. Bland de tørre ingrediensene, men hold tilbake 1 dl av hvetemelet.
2. Hell i væsken, enten kald, for lang hevetid eller lunken for kortere hevetid.
3. Sett til heving, dekk til bollen.
4. Del deigen i to og form brød som du vil. Jeg laget en stor og en liten flette av hele deigen til en forandring. Ta 1/3 av deigen til den lille fletten. Flette med 3 remser ser du her.


Trykk ned fletten på midten,
pensle gropen med vann til liming
og legg den lille fletten oppå.

5. Sett til heving. Dekk til med plast eller et kjøkkenhåndle.
6. Pensle med vann og dryss over havregyn. Klem de litt fast til brødet.
7. Stek på nederste hylle i ovnen.
8. Avkjøles på rist.

Det dufter deilig av nystekt brød, for ikke å snakke om
hvordan det smaker...



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...