søndag 11. mars 2012

FLETTEDE FOTBALLBRØD OG TENNISBALLBRØD


Antall brød avhengig av hvor mye deig du lager. Jeg laget dobbel brøddeig og fikk 4 "fotballer".

OBS: Ikke doble hevemiddelet selv om oppskriften dobles, bare ta bittelitt mer  - om noe mer i det hele tatt.

Disse er utrolig morsomme å lage, bare gå i gang:-)

Stekeovn 200 grader 35-40 min. for store fotballer, 225 i 12-15 min. for tennisballer.

Lag brøddeig etter oppskrift til loffdeig/rundstykker på hvetemelpakken, men bytt ut 2-3-4 dl av det fine melet med grovt hvetemel el.a.

Fotballen til venstre med 6 remser,
til høyre med 4 remser.

 *Etter heving slå sammen deigen og del i så mange brød du har planlagt.

Fotball/tennisball med 4 remser:

1. Trill 4 remser og plasser dem som på bildet under og flett begge sider som har 3 remser. Klem endene litt sammen.





2. Samle alle fire endene under på midten og form et rundt brød. Er endene litt for lange skjær litt av dem, form en ball og legg den midt under brødet.



Fotballbrød med 6 remser:

3. Trill 6 remser og plasser dem som på bildet under og flett alle fire endene.
 Klem endene litt sammen.
4. Samle alle fire endene under på midten og form et rundt brød. Er endene litt for lange skjær litt av dem, form en ball og legg den midt under brødet.







5. Sett til heving.
6. Pensle og stek nederst i ovnen.
7. Avkjøl på rist.

Fine fotballer...og tennisballer...


Med 6 remser.


Med 6 remser.

Med 4 remser.
Med 4 remser.















2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...