søndag 28. oktober 2012

FLØTEGRATINERT KLIPPFISK

Bacalhau com natas (klippfisk/torsk med fløte) fra Portugal.

6 personer
Stekeovn 175 grader i 35 minutter

Bacalhau com natas.

Fra en kokebok av Jahn Otto Johansen.
Fra min største kokebok "Europeiske spesialiteter".
Her har jeg tatt det beste fra begge bøkene og komponert følgende oppskrift:

1 kg utvannet klippfisk (vann ut klippfisken i 1 døgn, skift vann et par ganger)
pepper
2 løk i halve ringer
2 hvitløkfedd i tynne skiver
olje
8-10 kokte poteter
---
3 ss smør
2 ss mel
3 dl melk
3 dl fløte
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ts sukker
revet ost
laurbærblad
---
1. Kok skrelte poteter, avkjøl, skjær i skiver.
2. Stek løk til myk og blank.
3. Del fisken i porsjonsstykker og legg den i smurt ildfast form. Salte? Må nesten smake litt på den om alt saltet forsvant i utvanningen. Pepre.
4. Legg løken på fisken.
5. Kok hvit saus: Smelt smør, rør inn mel og spe med litt melk om gangen, rør til klumpefritt. Rør inn fløte og smak sausen til med salt, pepper og sukker.




6. Legg potetene oppå løken og hell sausen over.
7. Dryss på revet goudaost og legg på laurbærblad.
8. Stek i vel 1/2 time.


9. Anrett maten på tallerken eller man forsyner seg selv. Litt ekstra grovmalt pepper på er godt.

En annerledes "bacalao" som smakte fortreffelig.

Med et glass hvitvin til blir det fest i heimen..;-)

3 kommentarer:

  1. Denne skal jeg prøve, men med torskeloins. Kanskje også spinat hadde passet her?

    SvarSlett
  2. Det høres deilig ut. God middag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Det stod 5-10 minutter for lenge i ovnen, men jeg synes det ble perfekt. Har ikke prøvd med spinat. det var noe av det beste jeg har smakt på lenge. Og torskeloins ble veldig bra her.

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...