søndag 16. desember 2012

SØTPOTETSUPPE MED KOKOSMELK

Søtpotetsuppe med gresskarkjerner.
Til 6 personer

2 store søtpoteter eller flere mindre (ca. 1 kg)
1 purre
2 hvitløkfedd
1 liter hønse-/kyllingbuljong (terninger)
1 boks kokosmelk=4 dl
sitrongresspaste 3 cm
ingefærpaste 3 cm
 korianderpaste 3 cm
1 ss sukker (evt.)
1/2 ts pepper
---
3 ss lett ristede gresskarkjerner
persilledryss
---

1. Skrell og skjær søtpotetene, purren og hvitløken i mindre biter og kok til møre.
2. Hell av vannet, men ta vare på det og bland med vann til 1 liter og ha det i suppekjelen.
3. Ha grønnsakene i kjelen med vannet og mos dem med stavmixer.
4. Tilsett kokosmelken og de krydderne du måtte ha som matcher oppskriften.
Pastetubene fås kjøpt i diverse butikker som Meny, Joker etc.

Noen av ingrediensene.

Rist gresskarkjernene lett i stekepanne. De blir sprø og meget smakfulle.

Ferdig ristede.

Server suppen med 1/2 ss gresskarkjerner i hver tallerken og dryss litt grønt over.
Server godt brød til. 
Oppskrift til små focacciaer ser du her.


Søtpotetsuppe og focaccia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...