mandag 28. januar 2013

POLARBRØD MED GROVT MEL

Nystekte polarbrød.
18 stk.

Stekeovn 210 grader i 10 minutter.

10 dl hvetemel
3 dl sammelt hvete, grov
2 dl små havregryn
1 pk. tørrgjær
1 ts salt
2 ss sukker
5 1/2 dl væske (melk/vann)
1 dl olje
---

1. Lag vanlig varmhevet gjærdeig, ikke fast, sett til heving, tildekket.
2. Hvelv deigen ut på bakebordet og del i 18 like store deler slik: først i 3 så hver av disse i 6.
3. Trill alle bitene til jevne boller før du kjevler dem flate 11-12 cm. Det er meget enkelt.


4. Legg 6 stk. pr stekebrett. Prikk med gaffel og sett til heving, tildekket.
5. Stek til de har blitt litt lysebrune, 10 minutter var passe i min ovn.
6. Avkjøl på rist på kjøkkenhåndkle og brett håndkle over dem.


7. Når de er kalde legges de oppå hverandre i plastpose for å få den flate fasongen på polarbrød.

Myke og deilige polarbrød til all slags pålegg.

Disse får nok ben å gå på...

Her som supert hamburgerbrød til hjemmegatekjøkkenmiddag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...