onsdag 30. januar 2013

REGNBUEBRØD


Fargerikt brød.

:-) Her er det bare å brette opp armene og sette i gang. Resultatet blir knallfint!

2 brød/loff (1 vanlig og en flettet)
Stekeovn 190 grader i 30 minutter

Deigen lages i 3 arbeidsboller, en til parmesandeig, en til tomatdeig og en til spinatdeig.
OBS: Bruker du frossen spinat ta den ut av fryseren med en gang.

Først lages en rådeig av følgende som senere deles i 3:
2 1/2 dl hvetemel
1 ts salt
1 ss sukker
1 pk tørrgjær
2 1/2 dl lunkent vann
1/2 dl olje
---
 1. Rør sukker og vann til sukkeret er oppløst. Tilsett gjær, rør til klumpefritt og la stå ca. 10 minutter til det begynner å skumme litt. Så tilsetter du salt, olje og mel og rører til klumpefritt. Fordel dette i 2 ekstra boller  -  da har du 3 boller med tynn røre.

Parmesandeig:
1 egg
1 1/4 dl lunken melk
1 dl finrevet parmesanost
5-6 dl hvetemel

Tomatdeig:
1/2 dl tomatpuré
tilsvarende 4 soltørkede tomater = 1 dl finhakket
1/2 dl lunkent vann
4-5 dl hvetemel

Spinatdeig:
10 kuber frossen spinat eller tilsvarende mengde fersk = 1 1/2 dl
4 basilikumblad eller 1 ts tørket
3-4 dl hvetemel

2. Bland alt til parmesandeigen, tilpass melmengden til passe fast deig. Sett til heving tildekket.
3. Bland alt til tomatdeigen og gjør som til foregående. Sett til heving tildekket.
4. Til spinatdeigen skal rådeig, spinat og basilikum moses i stavmixer/foodprosessor. Videre tilpasser du melmengden til fin og jevn deig. Sett til heving tildekket.


5. Hvelv deigene ut på bakebordet, den hvite først for den var størst. Del i to og kjevle den ene delen ca. 30x20 cm. Legg den på bakepapir. Den andre legges til side.
6. Gjør det samme med de 2 andre deigene og legg dem oppå hverandre.


7. Rull fast sammen fra langsiden og la skjøten komme under. Dander endene litt.


8. Du kan lage to like brød, men jeg laget en flettet også. Trill tre like lange strimler som du begynner å flette på midten. Snu rundt og flett resten. Sett til heving. Fletting med 3 strimler ser du også her.


9. Før steking pensler du med olje. Rulleloffen skjærer du 3-4 snitt i.
10. Legg gjerne et bakepapir over brødet etter 20 minutter.
11. Avkjøl på rist.

Fristende bakst som passer til alt mulig.
Fargerikt brød til å bli glad av:-)






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...