mandag 4. februar 2013

"HVETEBÅTER"

Adjarian Khachapuri


Dette er en rett som er svært populær i Georgia, hovedstaden er Tbilisi, og ligger i sørvest Asia med grense bl.a. til Svartehavet. Den serveres gjerne til frokost, lunsj eller når som helst, forsåvidt.
Den er morsom å lage, bare prøv. "Båtene" kan fylles med masse forskjellig. Jeg tok eggvarianten til lunsj i dag.

Stekeovn 225 grader i 5-6 minutter + til eggehviten har stivnet ca. 6-8 minutter.

Til 6 "båter" trengs dette:

Deig:
1 1/2 dl lunkent vann
1/2 pk tørrgjær
1 ss sukker
---
1 1/2 dl lunkent vann
1/2 ts salt
hvetemel
---
Ostefyll, tilsammen ca. 3-4 dl:(Bruk den osten du har..)
revet goudaost
revet parmesanost
knust fetaost
---
6 egg
tomater
evt. stekt bacon

1. Rør dette godt sammen og sett på et lunt sted i 10-15 minutter. Da skal det boble litt i blandingen.
2. Tilsett mer lunkent vann, salt og så mye hvetemel at det blir en passe fast deig. Sett til heving tildekket.
3. I mens forbereder du fyllet som du blander sammen i en bolle.
4. Hvelv deigen på bordet og del i 6 som du triller til avlang fasong.


5. Kjevle eller trykk hver bit til ca. 22x12 cm, brett inn litt av kantene på langs, klem sammen endene så du får en båt.


6. Fyll båten til "rekka" med ost og sett i stekeovnen med en gang. Stek til osten akkurat har smeltet.
Ta brettet ut av ovnen, skyv osten litt til begge sider, knekk egget og hell det forsiktig nedi. Plommen skal være hel.


7. Sett dem i ovnen igjen og stek til eggehviten har stivnet og plommen er noe løs. Undersøk etter 5 minutter hvordan det går.

Ferdig stekt med flytende plomme.

8. Server dem varme. I tillegg hadde vi stekte baconbiter til. Deilig.

Du blir mett av en sånn...

På samme måte kan du lage "pizzabåter" med det fyllet du måtte ønske: stekt løk, hvitløk, champignon, ost, kjøttdeig, tomater, diverse krydder, vegetarfyll m.m.m. Her er det bare å bruke fantasien.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...