fredag 1. februar 2013

OSTE- OG URTELOFF

Det dufter deilig langt utenfor husets vegger...

1 loff

Stekeovn 190 grader i 30 minutter i vanlig brødform på nederste  hylle i ovnen.

1 pk tørrgjær
1 ts sukker
1 1/4 dl lunkent vann
---
1. Bland dette, sett det på et lunt sted til det begynner å skumme/gjære.

500 g hvetemel
1 1/2 ts salt
2 1/2 dl lunkent vann
---
2. Ha det tørre i bakebollen og tilsett alt det våte. Elt til du får en fin og jevn deig, sett til heving til dobbel størrelse, tildekket.

Bland dette til oste- og urtefyllet:
1 dl finrevet ost (parmesan, cheddar, gouda)
2 ss hakket frisk persille eller 2 ts tørket
2 ss hakket frisk gressløk eller 2 ss tørket
1 ss frisk hakket timian eller 1 ts tørket
---
olje til pensling (1/2 dl)
---
3. Hvelv deigen på bakebordet, elt den litt og del i 20 biter. Trill til kuler eller avlang fasong.






4. Trykk alle kulene flate, ca. 6 cm i diameter. Pensle alle med olje, fordel fyllet utover på alle, trykk fyllet litt ned så det ikke drysser for mye av under arbeidet, og sett dem i bakepapirkledd brødform. Jeg la flere oppå hverandre før jeg flyttet dem over i formen. (Alle sider som vender mot fyllet bør være penslet med olje for at fyllet skal feste seg godt.)

Klar for heving.
Klar for stekeovn.

OBS: En annen måte å gjøre det på ser du her. Bokhvetebollekake.

5. Sett til heving til dobbel størrelse, tildekket.
6. Pensle oppå med olje og sett i ovnen. Når det er 10 minutter igjen av steketiden, kan du gjerne legge et bakepapir over for å unngå at den blir for brun.

Delikat farge.
7. Hvelv loffen forsiktig ut av formen på rist og fjern bakepapiret. Avkjøl.

Loffen sidelengs..

8. Bruk en gaffel til å ta av skiver med, kanskje med kniv i bunnen.
9. Deilig loff til suppe eller bare å spise som den er.

Oste- og urteloff til god suppe.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...