tirsdag 19. mars 2013

HAVREGRYNSBRØD

Med sesamfrø.

Det er alltid morsomt med diverse former man kan bake både brød og kaker i. Her har jeg brukt en gammel Kugelhopf-form til brødet og små søte nyinnkjøpte silikonformer til rundstykkene. Veldig gøy...

Med valmuefrø.

1 brød og 10 rundstykker

Stekeovn 230 grader i ca.10 minutter/rundstykker og 200 grader i ca. 25 minutter/brød

10 dl hvetemel + litt mer
2 1/2 dl små havregryn
1 pk gjær
1 ts salt
2 ss lys sirup
75 g smeltet smør
5 dl melk/vann
---
sesamfrø
valmuefrø

1. Bland de tørre ingrediensene i bakebollen.
2. Smelt smøret, ha i sirup og vann og varm til lunkent.
3. Ha det våte i bakebollen og elt til deigen nesten slipper bollen. Sett til heving tildekket.
4. Evt. smør de formene du skal bruke og dryss frø i bunnen.
5. Etter første heving, hvelver du deigen ut på bakebodet og deler i biter som passer i formene.
Trill deigklumpene til pølser, klem endene sammen og legg dem i formen. Sett til heving igjen tildekket.

Med sesamfrø.
Med sesamfrø i bunnen av formen.


 6. Etter 2. heving steker du brød og rundstykker hver for seg med ulik temperatur. Rundstykkene først, da de har kortest steketid.

Med valmuefrø i bunnen av formen.

7. Ta dem ut av formene og avkjøl på rist. Saftig og godt brød.

Husk Konkurranse:-)

1 kommentar:

  1. Hvor mange brød blir det om man bare lager brød? Kan du eventuelt justere oppskriften til 1-2 brød?

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...