fredag 15. mars 2013

KNEIPPBRØD



Kneippbrødet var det brødet vi kjøpte i mengder da barna var små. Det var sunt og det var kjempegodt og det var billig. Det er mange år siden sist det lå i handlekurven...

Jeg vil slå et slag for kneippbrødet i dag! Det er enkelt å bake da det har få ingredienser.

Historien til dette brødet ser du her.

Jeg har nå endelig fått tak i et bakeforbedringsmiddel, Ferskere bakst, som proffene også bruker, etter et tips fra http://adjunktista.blogspot.no



Dette skal bli gøy;-) Lurer på hvor mye det er i pakken...

Ojsann, den er bare 1/3 full!

2 brød
Stekeovn 200 grader i 45-60 minutter på nederste rille.

500 g sammalt hvete, grov
450 g fint hvetemel + til justering og forming/utbaking
1 pk tørrgjær
1 ss Ferskere bakst
2 ts salt
2 ts sukker
7 dl lunken væske melk/vann
3 ss olje (raps)
---
1. Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen og bland dem godt.
2. Hell i det våte og elt deigen i 5 minutter til den er smidig og jevn og nesten slipper bollen. Reguler med mer mel om nødvendig. Sett til heving tildekket.


3. Hvelv deigen på bakebordet og del i 2. Form brødene som du vil uten sprekker og legg dem enten i brødformer eller bare på bakepapirkledd bakeplate. Skjær noen snitt i dem hvis du vil. Sett til heving tildekket til dobbel størrelse.


4. Stek på nederste rille i ovnen til de er noe brune. Hvis du lurer på om de er ferdige, ta et av dem ut av ovnen og gjør bankeprøven - bank på undersiden, hører du en hul lyd er det ferdig.
5. Avkjøl på rist og gled deg til du kan skjære i det.

Nystekte kneipp - et i jerngryte og et på vanlig måte. Må også tilstå at i det minste har jeg tilsatt 1/2 dl solsikkekjerner.

Nå må vi smake på det snart...


Nystekt og ferskere bakst!
Med solsikkekjerner.

 Selv neste dag virket brødet meget ferskt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...