søndag 3. mars 2013

PESTOFYLT LOFFKRANS


1 loff
225 grader 25-30 minutter

ca. 900 g hvetemel
1/2 pk tørrgjær
2 ts salt
4 ss olivenolje
---
Pesto av den sorten du måtte ha: basilikum, tomat, andre urter.
Fetaost i olje (Apetina)
---
evt. eggpensling
---

1. Lag vanlig varmhevet hvetedeig, elt den godt og sett til heving i en oljet bakebolle til dobbel størrelse.
2. Hvelv deigen ut på bakebordet, nesten ikke elt den, men kjevle den til et rektangel på 30 x 40 cm. Smør så mye pesto utover som du synes og fordel noen biter fetaost oppå. Ringle over litt av oljen fra osten.


3. Rull fast sammen fra langsiden, form en fin krans og legg på bakepapir med skjøten ned. Klem endene litt sammen.Jeg hadde rullen i silikonform og la rullen med skjøten opp, for den skulle jo snus etterpå.
4. Sett til heving igjen.


7. Stek og pensle hvis du steker den på bakeplate. Avkjøl på rist.


Deilig og smakfullt brød/loff som serveres til gryteretter, supper, pasta m.m.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...