lørdag 20. april 2013

DEKORATIV LOFFKRANS

Myke og nydelige rundstykker på sprø bunn.

Egentlig dekorative rundstykker lagt i en ring. Bak denne til vennegjengen neste gang og server en god suppe til. Se suppeoppskrifter.

Stekeovn 200 grader i 20 minutter.

7 dl hvetemel +
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1 ss sukker
4 dl væske (melk/vann)
2 ss olje
---
eggpensling

1. Lag vanlig varmhevet gjærdeig, reguler med evt. mer mel, sett den til heving tildekket 1/2 time.
2. Hvelv deigen på bakebordet, ikke elt den noe særlig. Del den i 9 like store biter som du triller til jevne boller.
3. En av bollene kjevles til en sirkel på 25 cm i diameter. Legg den over på bakepapirkledd stekebrett. Legg de resterende 8 bollene langs ytterkanten av leiven.


4. Skjær en stjerne i midten av leiven med en skarp liten kniv.


5. Ta en og en spiss og legg den over bollene og trykk ned på midten av bollen for å feste den.


6. Sett loffkransen til heving, tildekket til dobbelt så stor.
7. Pensle med løs hånd og stek til lysebrun og gjennomstekt.


8. Ta loffkransen av bakepapiret og avkjøl på rist.

Fin, ikke sant? Morsom å lage.
Det er fint å legge hele kransen på fat til servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...