fredag 26. april 2013

OLIVENBRØD FRA MAROKKO (LOFFTYPE)


Luftig og supergodt olivenbrød.

1 stk.
220 grader i 20-22 minutter på nederste hylle i stekeovnen.

5 dl hvetemel
1/2 ts salt
1/2 pk gjær
1 ts sukker
4 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
mer hvetemel til passe løs/fast
---
1 dl grønne oliven, finhakkes
olivenolje
---

1. Lag en fin varmhevet deig, elt godt i maskin, ha i så mye mel at den såvidt slipper bollen. Sett til heving tildekket.
2. Hvelv deigen ut på bakebordet, kna den minst mulig. Kjevle den til et rektangel ca. 1-2 cm tykt.
3. Smør olje på og dryss hakket oliven utover.


4. Rull fast sammen og legg brødet på bakepairkledd stekeplate. Sett til heving igjen til dobbel størrelse. Dekk til.
5. Pensle brødet med olje og lag et langt snitt i overflaten om du ønsker. Stek.




6. Gjør bankeprøven på undersiden av brødet etter 20 minutter. Lyder det hult er brødet ferdig. Avkjøl på rist.


Deilig og superlett brød til supper, pasta, gryteretter m.m.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...