fredag 5. juli 2013

INNNHOLDSRIKT BRØD


Finnes det sunnere brød?
1 brød
Stekeovn 200 grader i 30-40 minutter avhengig av ovnen

Lag en løs deig av dette:
5 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete grov
1 dl små havregryn
1/2 dl linfrø
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl kruskakli
1 ts salt
1 ts sukker
1/2 pk gjær
4 dl lunken væske
2 ss smeltet smør
---


1. Rør sammen alle ingrediensene og sett den klissete deigen til heving i 1/2 time. Tildekket.
2. Videre tilsett hvetemel til passe fast brøddeig som kan knas og formes på arbeidsbenken.
3. Legg brødet i form og sett til heving til dobbelt så stort. Dekk det til.


4. Prikk brødet med gaffel og pensle med vann før det stekes på nederste hylle i ovnen.
5. Undersøk om brødet er ferdig etter 30 minutter.  Bank på undersiden av det, er lyden hul er det ferdig, hvis ikke stek det 10 minutter til.
6. Avkjøl brødet på rist og gled deg til en skikkelig blings;-)







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...