fredag 5. juli 2013

LYST BRØD MED EGG


Denne oppskriften fra Algerie fant jeg på You tube og den måtte bare utprøves.

1 lyst, flatt brød

Stekeovn 220 grader i 15-20 minutter midt i ovnen

5 dl hvetemel
1 ts salt
litt sukker
1 ss tørrgjær (1/2 pk)
2 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
1 egg
1 eggehvite (plommen er til pensling)
---

1. Lag vanlig varmhevet deig og tilpass melmengden til passe fast. Sett til heving 1/2 time.
2. Hvelv deigen ut på bakepapir og trykk den utover til et par cm tykkelse. Sett til heving igjen.
3. Før steking skjær forsiktig små ruter i deigen et par mm ned med en skarp kniv.


4. Pensle overflaten med eggeplommen. Det blir så gult og fint;-)



5. Stek på midterste hylle i ovnen i 15-20 minutter.
6. Avkjøl på rist.
7. Skjær det opp etter rissene. Det blir fine små brødbiter.


Gode små brødbiter med nydelig farge.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...