mandag 1. juli 2013

RUNDT BRØD MED HAVREGRYN OG SAMMALT MEL


Rundt, sunt og godt brød.

Stekeovn 200 grader i ca. 40 minutter

6 dl hvetemel + til utbaking
3 dl sammalt hvete, grov
2 dl små havregryn
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1 ts sukker
5 dl lunken væske
1 ss smeltet smør
---

1. Lag vanlig varmhevet deig, sett til heving tildekket  til dobbelt så stor.
2. Hvelv deigen på bakebordet, form den til en ball, bruk mer mel hvis nødvendig. legg den i f.eks. rund kakeform 24 cm i diameter, eller i noe annet.
3. Sett til heving igjen tildekket til dobbelt så stor.



Dryss på litt hvetemel og skjær noen snitt i overflaten.


4. Stek på nederste hylle i stekeovnen. Gjør bankeprøven på undersiden av brødet etter 40 minutter. Høres det hult ut er det ferdig.
5. Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...