Denne oppskriften er fra Marokko. Der bruker de mye aprikoser og krydder i maten. Tagineretter er en del av tradisjonsmaten der. Veldig god smak med aprikoser, krydder og honning. Tagine betyr at maten er kokt i kjele/gryte med lokk. Da jeg ennå ikke har en tagineform må jeg bruke noe annet passende.
OBS: Dette er en rett med mye "sødme", med andre ord - en "søt" middag:-)
Til 4 personer
250-300 g tørkede aprikoser (1 pk) legges i kokende vann, la ligge til senere
3-4 kyllingfileter delt i 6-8 biter
2 ss smør til steking
2 ss olje til steking
Krydderblanding:
1 ss korianderfrø, knuses lett (eller 1 ts malt koriander eller noen stilker frisk koriander)
1 ts malt ingefær
1 ts gurkemeie
1 klype safrantråder
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts malt kanel
1 kanelstang
---
2 løk i halve ringer (eller riv dem grovt på råkostjern, klem ut vannet før steking)
---
1/2 dl honning
1/2 ts malt kanel
2 ss sesamfrø eller andre frø lett ristede til å strø over
---
godt brød
1. Bruk stekepanne/gryte med lokk. Brun kyllingen i smør og olje på alle sider, ta dem ut av stekepannen.
2. Demp varmen litt og ha i krydderblandingen. Rør det godt sammen. Stek løken i blandingen til den er halvmyk. Nå dufter det deilig...
3. Legg kyllingen tilbake i stekepannen oppå løk-/krydderblandingen, hell på 1/2 l vann, legg på lokket og la dette stå å småputre i ca. 20 minutter.
4. Tilsett avrente aprikoser og honning. La småkoke i 10 minutter. Er det lite væske å koke i, ha i litt vann. Smak til med evt. salt og pepper. Mer honning?
5. Legg kyllingen på tallerken med den deilige løk-/aprikos-/honningblandingen oppå og dryss ristede frø over.
6. Godt brød ved siden av. Filonebrød, ciabattabrød (Italia)? Eller vanlig norsk loff.
![]() |
Med ristede gresskarkjerner. |
![]() |
Sødmefylt middag fra det marokkanske kjøkken. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar