torsdag 8. august 2013

KYLLING- OG APRIKOSTAGINE




Denne oppskriften er fra Marokko. Der bruker de mye aprikoser og krydder i maten. Tagineretter er en del av tradisjonsmaten der. Veldig god smak med aprikoser, krydder og honning. Tagine betyr at maten er kokt i kjele/gryte med lokk. Da jeg ennå ikke har en tagineform må jeg bruke noe annet passende.

OBS: Dette er en rett med mye "sødme", med andre ord  -  en "søt" middag:-)

Til 4 personer

250-300 g tørkede aprikoser (1 pk) legges i kokende vann, la ligge til senere

3-4 kyllingfileter delt i 6-8 biter
2 ss smør til steking
2 ss olje til steking

Krydderblanding:
1 ss korianderfrø, knuses lett (eller 1 ts malt koriander eller noen stilker frisk koriander)
1 ts malt ingefær
1 ts gurkemeie
1 klype safrantråder
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts malt kanel
1 kanelstang
---
2 løk i halve ringer (eller riv dem grovt på råkostjern, klem ut vannet før steking)
---
1/2 dl honning
1/2 ts malt kanel
2 ss sesamfrø eller andre frø lett ristede til å strø over
---
godt brød





1. Bruk stekepanne/gryte med lokk. Brun kyllingen i smør og olje på alle sider, ta dem ut av stekepannen.
2. Demp varmen litt og ha i krydderblandingen. Rør det godt sammen. Stek løken i blandingen til den er halvmyk. Nå dufter det deilig...



3. Legg kyllingen tilbake i stekepannen oppå løk-/krydderblandingen, hell på 1/2 l vann, legg på lokket og la dette stå å småputre i ca. 20 minutter.
4. Tilsett avrente aprikoser og honning. La småkoke i 10 minutter. Er det lite væske å koke i, ha i litt vann. Smak til med evt. salt og pepper. Mer honning?
5. Legg kyllingen på tallerken med den deilige løk-/aprikos-/honningblandingen oppå og dryss ristede frø over.
6. Godt brød ved siden av. Filonebrød, ciabattabrød (Italia)? Eller vanlig norsk loff.

Med ristede gresskarkjerner.

Sødmefylt middag fra det marokkanske kjøkken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...