tirsdag 10. september 2013

FOCACCIA OG KURVBRØD AV SAMME DEIG


1 kurvbrød og 1 rund focaccia i paiform

Stekeovn 200 grader/190 grader varmluft ca. 30 minutter

200 g sammalt rug finsiktet
250 g rugmel
250 g hvetemel
1 pk tørrgjær
1 ss ferskere bakst
2 ts salt
1 ts sukker
4 dl lunkent vann
1 lite beger yoghurt naturell (knapt 2 dl)
2 ss smeltet smør eller olje
---
hvetemel til justering av deigen

1. Bland alle de tørre ingrediensene i bakebollen.
2. Hell i det våte og elt det kraftig i 3-4 minutter til deigen er jevn og fin. Juster fastheten med mer hvetemel, men deigen må ikke være for fast. Den må sige langsomt ned når maskinen stopper. La den stå å heve seg til dobbel størrelse.
3. I mens smører du kurven som bør være av plast og drysser den med så mye mel som vil feste seg. Hold gjerne til med dette over vaskekummen. Smør den runde formen med fett hvis du ikke har silikonform.
4. Hvelv deigen ut på bakebordet og del den i 2. Form runde fine brød. Legg det ene i kurven, trykk det lett ned, sett det til heving til dobbel størrelse tildekket.



5. Hvelv så brødet forsiktig ut av kurven ned på bakepapirkledd stekebrett og stek som angitt.


Avkjøl på rist.
 6. Det andre brødet trykkes godt utover i paiformen og settes til heving til dobbel størrelse tildekket.


7. Før du steker det heller du knapt 1/2 dl olje over og smører det utover med fingrene. Lag hull i brødet med fingrene så oljen renner ned i hullene. Dryss litt grovt salt over og litt basilikum og stek brødet som angitt.


Deilig brød til supper og gryteretter el.l.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...