mandag 25. november 2013

DET BESTE ELTEFRIE BRØDET, EVER


Bedre brød finnes ikke! Brød stekt i leirgryte er toppen! Ønsk deg en Römertopf/Schlemmetopf til jul;-)

1 stk. supergodt brød

Stekeovn 240 grader i 30 minutter + 10 minutter på nederste rille i ovnen

300 g hvetemel + evt. til justering av deigen til akkurat for klissete til å håndtere
1 dl sammalt hvete, grov
1 dl lettkokte havregryn
1 ts salt
1/4 pk tørrgjær
4 dl lunkent vann
1 ss lys sirup
---

1. Legg leirgryten i kaldt vann, 20-30 minutter, lokket, òg.
2. Bland de tørre ingrediensene i bakebollen.
3. Tilsett vann og sirup og kjør maskinen til alt er godt blandet. Deigen skal være akkurat som den blir, litt løs. Sett til heving leeenge.
4. Legg et bakepapir på benken, dryss godt med mel på og hvelv deigen ned på dette.


5. Du skal ikke elte denne deigen nå, bare brette inn mot midten rundt det hele, 1 omgang. En slikkepott er fint redskap til dette. Deigen skal fremdeles være noe løs.




6. Dryss litt mel på, dekk til og la ligge sånn og heve seg til ca. dobbel strørrelse.
7. Sett kald leirgryte i kald ovn og sett stekeovnen på 250 grader.


8. Når brødet er ferdig hevet, tar du leirgryten ut av ovnen, dette er kjempevarmt, bruk grytekluter, og hvelv deigen oppi melstrødd form med skjøten ned. (Er det mye mel på deigen er det ikke nødvendig.) Kanskje må du dandere deigen litt i formen.



9. Legg lokket på og sett i stekeovnen. Stek i 30 minutter på nederste rille.
10. Ta av lokket og stek i 5-10 minutter til for å få ekstra sprø og brun skorpe.


11. Hvelv brødet ut av formen og avkjøl på rist. Nå har du bakt verdens beste brød:-)

Under.
Oppå.
Side;-)

3 kommentarer:

  1. Hei �� lurer bare på om deigen skal heves 2 ganger. Det står heves leeenge i pkt 4 og heves til dobbel str i pkt 6 ??

    SvarSlett
  2. Hei, ja brødet skal heve seg to ganger.Lykke til!

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...