onsdag 27. november 2013

ELTEFRI LEIRGRYTELOFF M/SESAM- OG LINFRØ


Har du bakt loff i leirgryte? Hvis ikke, er det å anbefale.

Stekeovn 240 grader i 30 minutter + 10 minutter på nederste rille i ovnen

Til 1 loff trenger du:
4 dl lunkent vann
1 ts salt
1 ss sirup
1/4 pk gjær
1/2 dl linfrø
1/2 dl sesamfrø
8 dl hvetemel + litt mer til deigen samler seg noe, men som er litt for løs til å ta i

1. Legg leirgryten i kaldt vann, både bunn og topp.
2. Bland alt i bakebollen og la maskinen gå til det har blitt en klissete deig. Tilsett evt. mer mel til deigen er akkurat litt for løs til å håndtere. Skrap deigen ned fra sidene, dryss litt mel på og la den stå å heve seg 1-2 timer til den er godt hevet. Tildekket.
3. Dryss 1/2 dl mel utover et bakepapir og hvelv den hevede deigen ned på dette. Nå siger deigen noe utover. Bruk en slikkepott og brett deigen inn mot midten rundt det hele.



4. Dryss litt mel oppå brødet, dekk det til og la det stå å heve seg 1/2 times tid.
5. Sett på stekeovnen og sett leirgryten inn samtidig så den blir oppvarmet, både bunn og topp.
6. Når brødet er ferdig hevet og stekeovnen er varm ta gryten ut av ovnen og hvelv brødet oppi gryten. Den siden som har ligget ned på bakepapiret skal vende opp. Dette er varme saker, ikke sett leirgryten på noe som ikke tåler varme. Må kanskje riste litt på det så brødet ligger fint i formen. Dryss litt mel på, da blir det så fint når det sprekker og steker. Legg lokket på og inn i stekeovnen med det. Så er det bare å vente til det har gått en halv time til du skal ta av lokket og steke videre i en 10-minutters tid. Det er alltid like spennende.


Oppskriften kunne vært litt større, for her er det mere plass.
7. Når det er ferdig stekt avkjøles det på rist.




Det trengs en ekstra skarp kniv til å skjære i det for her er det sprø skorpe!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...