mandag 18. november 2013

GITTERLOFF


Gitterloff  -  navnet kommer av at den "flettes" som man gjør på en fyrstekake. Prøv det, det er gøy!

1 stor loff i springform 25 Ø

Stekeovn 200 grader i 25-30 minutter

4 dl lunkent vann
1 egg
1 ts salt
litt sukker
1 pk tørrgjær
1 1/4 l hvetemel + til utbaking
---
eggpensling

1. Bland vann og egg, tilsett salt og sukker og rør inn gjær og hvetemel til deigen slipper bollen.
2. Sett deigen til heving til dobbel størrelse. Dekk den til.
3. Hvelv deigen ut på bakebordet og kna så pass mye mel i den at det går an å arbeide med den.
4. Del i 12 og trill remser ca. 25 cm lange.


5. Begynn å flette som på bildet nedenfor og fortsett å flette med annen hver remse over og under.




Ferdig gitter.
 6. Når alle remsene er flettet skjærer du av endene på dem som du ser på bildet.


7. Samle disse endene i en deig og legg den i midten av formen. Da får man litt høyde på loffen.



8. Flytt gitteret forsiktig over i formen og dander kantene så fint du kan.
9. Sett loffen til heving til dobbelt så stor.



10. Pensle med sammenpisket egg og stek på nederste rille i stekeovnen til den har fått en gylden og fin farge. Bank på den, høres lyden hul ut, er den ferdig.


11. Ta loffen ut av formen og avkjøl på rist.


Nesten for fin til å skjære i;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...