tirsdag 5. november 2013

NANBRØD MED SOLTØRKET TOMAT


8 små nanbrød

Under grill på middels styrke 2-4 minutter på hver side eller til lysebrune og godt hevet.

Forgjæring:
1 1/2 dl lunkent vann 37 grader
1 ts tørrgjær
1 ts sukker
---
5 dl hvetemel + til utbaking
3/4 ts salt
1/2 dl mykt smør
3 ss yoghurt, vanlig
---
8 soltørkede tomater i mindre biter

1. Rør sammen forgjæringen og sett den tildekket på et lunt sted i 15 minutter til den begynner å "koke". Gjør den ikke det må du lage en ny. Kanskje var vannet for varmt? Bruker du kaldt vann tar det lengre tid.
2. Sikt mel og salt i arbeidsbollen.


 3. Ha i yoghurt, mykt smør og gjærblandingen og tilpass med mer mel til det blir en fin deigklump.


4. Legg deigen i en oljet bolle og sett den tildekket til heving til dobbel størrelse.


5. Trykk deigen ned i bollen.


6. Hvelv den ut på bakebordet og form den til et lite rektangel. Legg soltørket tomat på halve og brett den andre halvdelen over.



7. Klem den litt avlang og del i 8.



8. Trill hver del litt og kjevle til ca. 1/2 cm tykkelse. Fasongen har ingen betydning.
9. Stek 4 om gangen på stekebrett uten bakepapir. Sett brettet høyt i ovnen og pass godt på stekingen for dette kan gå fort, avhengig av hvor varmt grillelement du har.




Nanbrød er deilig til alle slags gryteretter og supper, salater og grillmat eller bare å "maule";)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...