torsdag 12. desember 2013

ELTEFRITT BRØD MED YOGHURT


Eltefritt brød er veldig greitt å bake. Man behøver ikke å være i direkte kontakt med deigen i det hele tatt.

1 brød
Stekeovn 200 grader i 35-40 minutter

7 dl hvetemel
1 dl havregryn
2 dl sammalt hvete grov
1 pk tørrgjær
1 1/2 ts salt
1 ts sukker
2 1/2 dl lunkent vann
1 lite beger yoghurt naturell
1 ss olje
---

1. Bland de tørre delene i mixerbollen.
2. Bland sammen lunkent vann, yoghurt og olje og ha de i sammen med det tørre. Kjør maskinen til alt er godt blandet og blitt en klissete deig. La stå å heve seg 1 times tid på et lunt sted, tildekket.
3. Hvelv deigen ned på et bakepapir strødd med hvetemel. Samle deigen med en slikkepott ved å brette ytterkanten inn mot midten hele vegen rundt. Deigen skal være såpass løs at den siger sakte utover. Dryss litt mel på deigen, dekk den til og la den stå å heve seg til mye større.



4. Hvelv så deigen over på et nytt bakepapir, strø litt mel på og sett i stekeovnen. Se etter hvordan det går med stekingen etter 30 minutter. Når brødet er ferdig skal det høres en hul lyd når man banker på det på undersiden.


5. Avkjøl på rist.


Nystekt brød er alltid godt:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...