lørdag 1. februar 2014

SPANSK LOFF, SERRANOSKINKE OG OLIVEN


Er dette Spansk mat på sitt beste? Er tilbøyelig til å synes det, ja:-)

Loff og brød i Spania kan ha de utroligste mønster, her er ett av dem: Dype snitt i loffen like før steking.

Stekeovn 200 grader i 30 minutter.

1 rund loff
2 1/2 dl lunkent vann
50 g smeltet smør
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
1/2 ps gjær
mel til passe fast deig

1. Kjør alle ingrediensene til loffen i kjøkkenmaskin til deigen slipper sidene i bollen så vidt. La stå tildekket til heving en times tid.
2. Ta deigen på bakebordet og form den til en fin og jevn ball. Sett tildekket til heving igjen til tilnærmet dobbel størrelse.


3.  Dryss mel over og lag noen dype (1 cm) snitt med en skarp kniv. Stek som angitt og avkjøl på rist.


4. Skjær tykke skiver av fersk loff og server en god skinke ved siden av. Gode oliven er også deilig til.


Denne spanske serranoskinken er godt modnet og lagret mer enn 12 måneder. Knallgod!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...