søndag 16. mars 2014

"HEKLET" FYLT LOFF


Er du god til å hekle eller strikke er dette noe for deg;-) Moro var det, i alle fall:-)

Deilig fylt loff som passer til alt mulig, og veldig god uten noe som helst til, også.

1 loffbrød

Stekeovn 200 grader i 30-35 minutter

hvetemel ca. 350-400 g
1 ts salt
1 pk tørrgjær
1 ss ferskere bakst eller luftigere bakst
3 dl lunkent vann
---
50 g Bremykt eltes inn i deigen

1 rødløk i tynne ringer
1/2 purre, det grønne, i tynne ringer
olje
1 ss sukker

tomatpuré
jarlsbergost

eggpensling

1. Lag deigen og rør inn det myke smøret til slutt. Tilpass melmengden til passe fast deig som kan kjevles.
La stå til heving i bollen til dobbelt så stor.
2. Stek løk og purre på middels varme til myk. Dryss sukker på og stek det litt til til sukkeret har smeltet.
3. Hvelv deigen ut på bakebordet og kna den minst mulig. Del den i to og form runde boller.
4. Kjevle den første bollen til ca. 25 cm i diameter. Flytt den over på bakepapir. Smør tomatpuré utover og dekk med skiver av gulost. Fordel løkblandingen oppå.



5. Kjevle den andre bollen litt større i diameter så den dekker kantene på den fylte. Så skjærer du i den, som vist på bildet nedenfor, med et pizzahjul, 6 snitt 4 steder, ca. 5 cm lange.


6. Så begynner heklingen med fingrene;-)





7. Når du har heklet alle fire stedene legger du leiven oppå løkblandingen. Klem til litt rundt langs kanten og brett hekleendene inn under loffen.


8. Sett til heving, tildekket til en del høyere.
9. Pensle med egg og dryss litt grovt salt på.


10. Stek som angitt og avkjøl på rist.


Smaker kjempegodt!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...