mandag 28. april 2014

VRIDD BRØD


Dette var et artig brød å bake:-)

Har kjøpt vridd brød i butikken, Veslefrikk, så der fikk jeg idéen om å bake et selv.

1 stort brød

Stekeovn 225 grader i 15 + 30 minutter på nederste rille

2 dl grov sammalt hvete
14 dl hvetemel
1 ts salt
1/2 pk gjær
6 dl lunken væske (vann, melk eller en blanding)

Mengdene i oppskriften er akkurat passe store, så derfor kan du trygt:
1. Blande alt sammen i kjøkkenmaskinbollen og elte til deigen samler seg og er jevn og fin. La stå til heving et par timer.
2. Hvelv deigen på bakebordet på litt mel, form en tykk pølse av den og vri eller tvinn den så mye du kan, men ikke la brødet blir tynt i fasongen.


3. Legg det på bakepapirkledd stekebrett til heving minst 1/2 time. Tildekket.
4. Pensle med vann, stek brødet i 15 minutter, ta det ut og pensle med vann en gang til og sett det inn i ovnen igjen til det er ferdig etter ca. 30 minutter. Skorpen blir knallsprø!
5. Avkjøl på rist.

Det trengs en meget skarp kniv for å skjære i dette brødet. Skorpesmulene fyker over "hele" kjøkkenet;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...