mandag 14. juli 2014

MAROKKANSK/AMERIKANSK HAMBURGER MED BLÅSKIMMELOST OG VALNØTTER, OG HAMBURGERBRØD



12 hamburgere
12 hamburgerbrød (og 4 baguetter, rundstykker)

Stekeovn 250 grader i 8 minutter

Hamburgere
2 løk, finhakkede
2-3 ss olje
---
2 pk. karbonadedeig/kjøttdeig (800 g)
2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts garam masala
1/2 fedd finhakket hvitløk
1/2 rød paprika i små terninger
2 never valnøtter, noe hakkede
---
2 stk. blåskimmelost, evt. hvit Castello eller en blanding av begge for mildere smak
ketchup eller sennep
salatblad
tomatskiver

Verdens beste hamburgerbrød
10 dl hvetemel +
2 dl havregryn
1 ts salt
1 pk tørrgjær
1 ss luftigere bakst
75 g smeltet smør
1 ss sirup
5 dl væske (melk, vann)
---

1. Start med hamburgerbrødene:  Bland de tørre ingrediensene i bakebollen.
2. Smelt smør på svak varme, ha i sirup og melk og la det bli ca. 37 grader. Hell dette i bakebollen og elt det godt sammen. Juster med mer mel om nødvendig. Sett til heving i 30 minutter, tildekket.
3. Mens deigen hever lager du hamburgerne: Stek løk på middels varme i 15-20 minutter til lysebrun og myk. Sett til avkjøling.
4. Bland kjøttdeigen med krydder, paprikaterninger, valnøtter og den stekte løken. Bruk gjerne en ren hånd til dette.


5. Del deigen i 2 og form 12 flate hamburgere av hver halvdel på et vått underlag = 24 stk.
6. Legg 1 ts ost på hver hamburger.


7. Legg en hamburger oppå, trykk den litt ned så den blir flat og klem sammen rundt kanten.


 8. Stek dem i smør på middels varme ca. 5 minutter på hver side. Hold dem varme til hamburgerbrødene er ferdige.
9. Hvelv deigen ut på bakebordet, kjevle til ca, 1 1/2 cm tykk, trykk ut 12 runde brød med en Norgesglassring el.l. ca. 9 cm Ø. Lag rundstykker el.l. av ekstra deig. Sett til heving tildekket i 15 minutter og stek som angitt. Trenger ingen pensling.



10. Del de noe avkjølte hamburgerbrødene i 2, smør utover 1 ss ketchup eller sennep på bunnen, 1 ts ost, legg på 1 eller 2 tynne tomatskiver, et salatblad, hamburgeren og brød på toppen. Klem det litt sammen, legg det i en serviett og spis en deilig og saftig hamburger. Hvis du har syltet rødløk, sylteagurk eller en blandet salat ved siden av, blir det er mettende og god middag.








1 kommentar:

  1. Hamburgerbrødene så veldig gode ut :)
    Skal nok la meg friste til å bake dem, takk for at du deler oppskriften med deg.
    God sommer!

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...