mandag 27. april 2015

FOCACCIA I SPRINGFORM MED CHERRYTOMATER


Dette er det beste focacciabrødet jeg har smakt på lenge. De søte cherrytomatene som er stukket ned i det gir en nydelig og saftig sødmesmak. Tomatene må gjerne deles i to. Dette bør du bake ved første anledning! Det kan fint erstatte en pizza, eller spis det ved siden av suppe eller gryterett eller en god kyllingsalat eller hva du måtte ha på menyen..

Det at det er rundt gjør jo at det kan skjæres opp i kakestykker og det er også fint.


Stekeovn 220 grader i 25 minutter på nederste rille i ovnen

1 focaccia i springform ca. 22 cm Ø 

Brødet kan bakes fort ved å droppe den første hevingen.

5 dl hvetemel + ekstra til justering av deigen/utbaking
1 strk. ss luftigere bakst
1 ts salt
1/2 pk tørrgjær
2 dl lunken væske (vann/melk)
2 ss (raps)olje

Topping:
rapsolje
grovt salt
14-18 søte cherrytomater
litt rødløk i tynne ringer
oregano/basilikum

1. Bland de tørre ingrediensene i bakebollen, tilsett væsken og la maskinen gå lenge så deigen blir god og seig. Deigen kan godt være akkurat litt for klissete til å håndtere. 
2. Smør ringen på springformen og dekk bunnen med bakepapir.
3. Ha deigen i formen og trykk den utover ved hjelp av litt mel på hendene. Sett til heving i 30 minutter med et klede over.
4. Etter heving smør olje på toppen av focacciaen med en pensel, trykk mange små tomater nedi, gjerne flere enn jeg hadde, spre løken utover og dryss flaksalt og oregano/basilikum over, og sett formen i ovnen.


5. Avkjøl på rist og vent litt med å skjære i det hvis du klarer å vente..;-)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...