søndag 19. april 2015

PÅSKEBRØD, TORTANO 2


Dette brødet bakes til påskehøytiden i Italia. Det kan fylles med det man måtte ha for hånden av grønnsaker, ost, kjøtt m.m. og krydder. En variasjon fra pizza i helgen, kanskje?

Har lagt ut en annen oppskrift på Tortano tidligere. Den ser du HER.

Stekeovn 250 grader dempes til 200 grader i 28-30 minutter midt i ovnen

1 brød (til 6 personer)

Deig:
4 dl lunken melk
2 ss olje
1 ss honning
1/2 pk gjær
1 ts salt
1 ss luftigere bakst
8-9 dl hvetemel

Fyll:
basilikumpesto eller en annen sort eller tomatpuré
1 pk. kokt skinke (hamburgerrygg)
1 pk. revet mozzarellaost eller annen ost
12 sortørkede tomater i strimler

melk til pensling
grovt salt

blandet salat


1. Lag varmhevet gjærdeig. Bruker du fersk gjær er det enklest å røre den ut i væsken. Tilsett de tørre ingrediensene og elt deigen godt til den så vidt slipper bollen. Ikke ha i alt melet med en gang, men litt og litt når deigen nærmer seg ferdig. Sett tildekket til heving i 30-40 minutter.
2. Finn frem fyllet.
3. Hvelv deigen ned på bakebordet uten å kna den, da blir den seig og vanskelig å kjevle. Kjevle den til et rektangel ca. 1 cm tykkelse, 30-40 cm lang. Må nok bruke litt mel så den ikke henger seg fast.
4. Smør pesto utover, legg på skinkeskivene og tomatstrimlene og dryss osten over til slutt. Rull fast sammen fra langsiden og klem skjøten godt sammen.



5. Legg rullen med skjøten ned på bakepapirkledd stekebrett, formet som en sirkel. Sett til heving i ca. 30 minutter, tildekket.


6. Sett stekeovnen på 250 grader.
7. Når den er ferdig hevet pensler du med melk og drysser litt grovt salt over. Demp varmen til 200 grader og stek brødet midt i ovnen ca. 28-30 minutter. Hvis det blir for brunt oppå legg på et bakepapir etter 20 minutter.


8. Avkjøl på rist i 10 minutter, skjær i kringlestykker og spis den før den blir helt avkjølt.


9. Med en god salat til blir dette sunn og spennende mat til hele familien.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...