mandag 1. juni 2015

FROKOSTRUTER MED RUGMEL


Hva er vel bedre enn fersk gjærbakst med litt smør og en skive brunost på....? Disse er kjempegode, lette og luftige. Dessuten er det greit med gjærbakst som ikke skal pensles med egg....

Stekeovn 225 grader i 16 minutter midt i ovnen

20 ruter

7-8 dl hvetemel
6 dl rugmel, fint
1 pk gjær
1 1/2 ts salt
5 dl lunkent vann
2 ss lys sirup
50 g mykt smør

1. Bland de tørre ingrediensene i maskinbollen.
2. Hell i vannet og tilsett sirupen. Elt dette i 3-4 minutter.
3. Tilsett mykt smør i små porsjoner og elt det kraftig inn i deigen.
4. Ha i mer hvetemel om det trengs da deigen så vidt skal slippe bollen. Skrap ned rundt kantene, dryss litt hvetemel over, dekk til og la stå til heving i 30 minutter.
5. Hvelv deigen ned på melet bakebord. Deig med rugmel har en tendens til å være mer klissete enn andre deiger. Elt deigen minimalt, bare så mye at den får en jevn overflate. Legg den på bakepapirkledd stekebrett og trykk/kjevle den utover til den dekker brettet helt. Del opp i 20 ruter med et pizzahjul eller en skarp kniv, 5x4, prikk med gaffel og dryss litt hvetemel over. Det er fint å bruke en tesil til dette, da blir det så jevnt dryss.
6. Dekk med et klede og sett til heving i 20 minutter eller til de er blitt en del høyere.


7. Stek som angitt og avkjøl på rist.

Ikke forspis deg;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...