mandag 2. januar 2017

POTETBRØD



Navnet potetbrød er kanskje noe misvisende, men det er faktisk to sorter poteter i dette brødet, søtpotet naturell og potetpulver i mel til raspeballer/komler. Søtpotet gir en nydelig farge til brødet.
Oppskriften er egenkomponert som mange andre oppskrifter på bloggen min. Det er spennende å eksperimentere..;-)

Stekeovn 200 grader i 40 minutter på nederste rille i stekeovnen

1 stort eller 2 mindre brød

8 dl hvetemel
4 dl komlemel
2 ts salt
2 ts sukker
1 pk tørrgjær
1 ss luftigere bakst
1/2 dl solsikkekjerner
2 ss smeltet smør
5 dl væske (evt. vann fra søtpotetene og melk)
200 g søtpotet, kokt og moset

1. Kok søtpotet i så mye vann at det dekker potetene. Skjær dem i  mindre biter så reduseres koketiden. De blir fort møre. Hell av vannet og ta vare på det. Mos poteten på en tallerken med gaffel. 
2. Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen, alt melet også. Tilsett mer om nødvendig senere.
3. Smelt smør og varm opp væsken med smøret. Hell det i bakebollen og elt alt godt sammen.
4. Til slutt har du i de moste søtpotetene. Hvis deigen er noe løs tilsetter du mer mel. Elt deigen minst 10 minutter i maskin. Deigen må ikke blir for fast, for den blir enda fastere mens den heves. Skrap ned fra kantene i bollen og sett deigen til heving tildekket til dobbel størrelse. En times tid, kanskje.
5. Hvelv deigen ned på lett melet bakebord og form ett eller to brød som legges på bakepapir eller i de formene du vil benytte. Jeg hadde hele deigen i en silikonform og håpet det ville gå bra.



6. Før brødet stekes drysser du mel over og skjærer noen snitt med en skarp kniv.


7. Stek brødet på nederste rille i ovnen, 200 grader i 40 minutter. Ta det ut av formen og avkjøl på rist.









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...