onsdag 18. oktober 2017

RUNDSTYKKEROSER


Det er gøy å lage rundstykkeroser, men det er litt tidkrevende. Skal du ha gjester er det flott å servere sånne til en suppe eller gryterett.

Jeg har også tidligere blogget hveteroser her.

Oppskrift på hvetedeig (ikke søt) finner du her og her.

Stekeovn 225 grader i 15-20 minutter

Antall er avhengig av hvilken deigoppskrift du bruker og hvor tykt deigen kjevles.

1. Jeg kjevlet deigen ca. 1/2 cm tykk og brukte en ring til Norgesglass som utstikkerform, ca. 9 cm Ø.
Ikke lag de mindre, da blir rundstykkene så små. Stikk ut rundinger, legg 4 eller 5 takstenslagt på hverandre og rull sammen.




2. Skjær rullen over på midten, og plutselig har du 2 flotte roser! Dander dem litt og sett de til heving til dobbelt så store i en smurt muffinsform.



3. Pensle med egg og stek som angitt.


Disse gjør seg også godt på frokostbordet!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...